Verwacht
 

Op het moment dat er een aankondiging is van een te verwachten nestje kan iedere geďnteresseerde via de mail contact met ons opnemen. Hiervoor vragen wij uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Daarnaast stellen wij het erg op prijs als u wat over uw levensomstandigheden wilt vertellen. Ook is het van belang dat wij weten naar welk geslacht en, indien van toepassing, welke kleur uw voorkeur uitgaat.

Nog voor de geboorte van de pups nodigen wij u uit voor een gesprek. Deze kennismaking is geheel vrijblijvend, zowel voor u als voor ons. Wanneer het aan beide kanten 'klikt', kunt u bij ons op de wachtlijst!

Pas na de geboorte wordt er op volgorde van binnenkomst getoetst of er (nog) belangstelling is. Pas dan kan er definitief een pup gereserveerd worden. Uiteraard afhankelijk van het aantal geboren pups en inschrijvingen.

De pups worden met inachtneming van karakter, passie en exterieur in overleg met de nieuwe eigenaren verdeeld. We willen natuurlijk wel dat iedereen tevreden is met zijn of haar hond. Wij werken met een koopovereenkomst die ter bescherming van zowel de koper als de verkoper moet dienen. Een voorbeeld van deze koopovereenkomst kunt u vinden bij onze Algemene Voorwaarden. U kunt deze desgewenst downloaden. Mocht u hierover nog vragen hebben vernemen wij dat graag.

Wij behouden ons het recht voor om de toekomstige eigenaren die van plan zijn om met de hond te gaan showen voorrang te geven.

Na de bevalling willen wij de moeder en pups voornamelijk met rust laten. Ze zal moeten wennen aan haar kroost en de voeding moet goed op gang komen. Bovendien zijn pups heel gevoelig voor bacteriën van buitenaf. In principe ontvangen wij geen bezoek voordat de pups drie weken oud zijn. Hiertoe hebben wij besloten om het risico van een “meegebracht” virus te voorkomen. We hopen op uw begrip. Natuurlijk zullen wij voor u veel foto's maken van de eerste periode en de website up-to-date houden zodat u niet zoveel hoeft te missen.

Met 5 weken oud gaan de pups mee naar het speeltuintje voor onze deur, daar zullen ze in aanraking komen met veel verschillende kinderen en ouders. Wanneer de pups 6 weken oud zijn, rijden ze mee in de auto. Hier geld “jong geleerd is oud gedaan”. Naar verloop van tijd zal hij nieuwe indrukken niet meer als beangstigend ervaren. Hierdoor heeft hij alle mogelijkheid om stabiel en zelfstandig aan zijn nieuwe leven te beginnen.

Bij voorkeur verlaten de pups rond de acht a negen weken het nest.

De pups worden voorzien van een microchip, aangebracht door de Raad van Beheer, ingeënt en tenminste 3 x ontwormd . Wij streven ernaar dat de pups bij het verlaten van het nest volledig op droge brokjes staan en krantzindelijk zijn. U krijgt tevens een Europees Dierenpaspoort, stamboom en een puppy-pakket mee naar huis. Onze begeleiding houd niet op met het afgeven van de pup. Wij zullen u altijd bijstaan met raad en daad. Dit geldt niet alleen voor de eerste weken maar u kunt "levenslang" op onze support rekenen.